!!! Długi weekend ;-) Wysyłka w poniedziałek 24.06.2019 !!!

POLITYKA PRYWATNOŚCI          


OGÓLNE WIADOMOŚCI

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania danych osobowych pozyskanych za pośrednictwem sklepu internetowego sklep.reverscosmetics.pl

Właścicielem Sklepu a zarazem administratorem danych jest FROCUS, ul. Wesoła 4, 05-090 Raszyn NIP:5342298927.

Wszystkie dane osobowe zbierane firmę prowadzącą sklep są przechowywane i zbierane zgodnie z obowiązującymi przepisami.

RODZAJ PRZETWARZANYCH DANYCH ORAZ CEL ICH ZBIERANIA.

Firma FROCUS zbiera dane osób oraz firm celu realizacji zleceń związanych z zamawianiem oferowanych produktów, oraz w celu przedstawienia oferty produktowo cenowej.

Dane osobowe Klientów zbierane są podczas rejestracji konta w Sklepie Internetowym w celu utworzenia indywidualnego konta i zarządzania tym kontem. Drugą możliwością zbierania danych jest złożenie zamówienia bez zakładania konta.

Przy rejestracji konta Klient podaje niezbędne dane do realizacji zamówienia: adres e-mail; imię i nazwisko; numer telefonu; adres wysyłki

Rejestracja z podaniem danych nie skutkuje złożeniem zamówienia.

Przy wysyłaniu wiadomości poprzez formularz kontaktowy, Klient podaje jedynie swój adres e-mail, na który chce uzyskać odpowiedź.

WYKORZYSTYWANE TECHNOLOGIE

Strona sklepu wykorzystuje technologię cookies która może pobierać dodatkowe informacje takie jak: adres IP, rodzaj przeglądarki, czas dostępu, typ systemu operacyjnego, źródło wejścia na stronę sklepu, geolokalizację.

Każda osoba odwiedzająca sklep może w ustawieniach swojej przeglądarki zmienić ustawienia aby pliki cookies nie zapisywały się na urządzeniu.

Odrzucenie zapisywania plików skutkuje wyłączeniem niektórych funkcji sklepu.

UDOSTĘPNIANIE I PRZEKAZYWANIE DANYCH KLIENTÓW PODCZAS PROCESU REALIZACJI ZAMÓWIENIA

Dane osobowe Klienta przekazywane są przewoźnikom w celu transportu zamówionych produktów.

Firmy jakim udostępniane są dane to:
InPost, DHL, Poczta Polska.
Dane przekazywane są wybranej firmie w zależności od wybranej przez klienta formy dostawy.

Dane osobowe Klientów przechowywane są do czasu odwołania zgody na przechowywanie przez klienta.

W sytuacji wyboru płatności poprzez firmę zewnętrzną przekazywane takiej firmie jest adres e-mail, za pomocą którego identyfikowana jest wpłata.

W przypadku otrzymania żądania udostępnienia danych przez ograny Państwowe tj., policję prokuraturę oraz inne uprawnione firma zobowiązana jest udostępnić takie dane na mocy obowiązujących przepisów.

 

COFNIĘCIE ZGODY NA UDOSTĘPNIENIE DANYCH

Każda osoba która przekazała dane ma prawo do cofnięcia takiej zgody. Wycofanie takiej zgody ma skutek natychmiastowy, oraz skutkuje brakiem możliwości realizacji zamówienia i innych procesów do których powierzone dane są wymagane.

Prawo do usunięcia danych („prawo do bycia zapomnianym”) - podstawa prawna: art. 17 RODO.

Klient ma również prawo do zmiany niektórych danych osobowych.

Klientowi przysługuje prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w zakresie naruszenia jego praw do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

BEZPIECZEŃSTWO DANYCH

Domena sklep.reverscosmetics.pl jest zabezpieczona poprzez certyfikat SSL który szyfruje przesyłane dane pomiędzy użytkownikiem a bazą danych.

2.

Klient przy tworzeniu konta w sklepie wybiera własne hasło które w postaci zaszyfrowanej jest przechowywane w bazie danych. W przypadku zgubienia, zapomnienia hasła klient może poprzez funkcje sklepu „Odzyskaj hasło” wygenerować nowe hasło które zamienia stare hasło w bazie.
Obsługa sklepu nie może odczytać ani podać hasła klientowi.

3.

Obsługa sklepu nigdy nie wysyła wiadomości e-mail, sms, oraz nie dzwoni do klientów w celu zmiany, czy aktualizacji hasła.
Wszystkie tego typu próby uzyskania hasła powinny być natychmiast zgłaszane przez klientów bezpośrednio do obsługi sklepu.

 

AKTUALIZACJE POLITYKI PRYWATNOŚCI

Z uwagi na zmieniające się przepisy prawne, polityka prywatności może być aktualizowana oraz zmieniana.

Data ostatniej modyfikacji: 14.05.2019 r.